Getuigenis

Gert-Jan de Groot

Mijn naam is Gert-Jan de Groot en ik ben 42 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Sinds een aantal jaren ben ik directeur van Triferto, een internationaal groothandelsbedrijf.

Twaalf jaar geleden ben ik gestart als account manager bij Triferto. Zes jaar geleden heb ik God op een nieuwe manier leren kennen. Ik ontdekte dat Hij mij gezegend heeft en dat dezelfde zegen die Abraham had, ook voor mij is en zelfs nog beter. Mijn leven veranderde, mijn carrière veranderde; in korte tijd groeide ik van accountmanager naar adjunct directeur en nu algemeen directeur. God bracht mij in contact met de juiste mensen. Dat was duidelijk het geval toen ik vijf jaar geleden in contact kwam met dr. Dean Radtke.

Deze trainer en coach leerde mij succesvol een bedrijf te leiden en onderwees mij drie belangrijke principes: de juiste vragen stellen, betere mensen aanstellen dan jezelf en het vormen van topteams.
Met o.a. deze principes had ik de juiste tools om Triferto te ontwikkelen tot een succesvol groeiend bedrijf met circa 90 medewerkers. Dean Radtke leerde mij om effectief te zijn als manager, mijn visie te bereiken en te genieten van meer tijd in mijn leven om ook andere dingen te doen die ik belangrijk vind.

Anco Teeuw

Ons bedrijf heet Holland Hypotheken & Verzekeringen (www.holland-hypotheken.nl). Momenteel zijn er ca. 8 mensen werkzaam binnen ons bedrijf. Door een sterke groei komen er veel uitdagingen op ons af. Hierdoor heb je het als leidinggevende vaak druk en weinig tijd om rustig met je medewerkers te overleggen over de uitdagingen waarvoor een oplossing bedacht dient te worden. Je bent dan geneigd om deze uitdagingen naar jezelf toe te halen om ze op te lossen. Hierdoor creëer je op de korte termijn tijd maar op de lange termijn is dit geen structurele oplossing.

De principes welke dr. Dean Radtke heeft onderwezen zorgen ervoor dat je je medewerkers coacht, traint en motiveert om zo in hun team de verschillende uitdagingen zelf op te lossen. Dit bereik je door o.a. veel vragen te stellen zodat je medewerkers zelf de uitdaging met zijn of haar collega’s oplossen. Hierdoor ontwikkelen je medewerkers zich, zijn verantwoordelijk voor hun taken en zijn ze gemotiveerd. Door ernaar te streven dat kennis snel en goed wordt overgedragen op je medewerkers bouw je sterkt zelfstandige teams waardoor je bedrijf kan groeien. Als directeur creëer je zo meer tijd om je visie te vormen, neer te zetten en te realiseren.

In de training van dr. Radtke wordt zeer veel uitleg gegeven hoe je je organisatie kunt bouwen dat de effectiviteit toeneemt en mensen toch plezierig hun werk kunnen doen. De training is intensief maar in goed begrijpelijk Engels.

Edwin van der Vlist

Mijn naam is Edwin van der Vlist en ben de eigenaar van het bedrijf Maxia (www.maxiaconsultancy.nl) Samen met mijn compagnon hebben we dit jaar deelgenomen aan de management training van Dr. Radtke. Deze trainingen waren ons al door verschillende relaties aangeprezen als heel zinvol.

Een belangrijke les uit deze training is de manier waarop je een bedrijf moet organiseren en hoe je leiding moet geven aan je medewerkers. Maxia Consultancy is nog een jong bedrijf zonder medewerkers. Maar we hebben gemerkt dat de training ook heel geschikt is voor startende bedrijven, waar de organisatie nog moet groeien. Het geeft een solide basis van waaruit een bedrijf kan groeien. Het is beter om te starten vanuit een visie die past bij een groot bedrijf, dan dat je later de organisatie moet gaan aanpassen.

Wat ik vooral zal meenemen bij het opzetten van ons bedrijf, is de manier waarop je een team moet organiseren. Het is belangrijk dat een team zelf verantwoording gaat dragen en oplossingen aanbiedt voor de problemen die vanuit het team komen. Dit in tegenstelling tot de situatie waarbij een CEO alle oplossingen moet bieden voor de problemen uit de diverse teams. Door het lager in de organisatie beleggen van verantwoordelijkheden kan je het oplossend vermogen van je medewerkers optimaal benutten.

Concluderend wil ik stellen dat de training zeker toegevoegde waarde heeft voor leidinggevenden in grote bedrijven met veel medewerkers, maar dat ook startende bedrijven kunnen profiteren van de kennis van Dr. Radtke over het leiden van bedrijven.